24-05-2016, Altofonte
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Anke en Harry
24 Mei 2016 | Italië, Altofonte
De kathedraal van Monreale dateert uit de twaalfde eeuw. Destijds een politiek statement, nu alleen maar uitzonderlijk prachtig. De buitenkant is zeer eenvoudig en verraadt het overweldigend interieur niet. Vanbinnen is hij bedekt met mozaïeken en is alles goud dat er blinkt (2.200 kilo ervan!). Ministeck voor Middeleeuwers, en gebouwd in slechts tien jaar. Vergelijk dat maar eens met de drie eeuwen die een gemiddelde andere kathedraal nodig heeft om totstand te komen.
Ter plekke besluit ik dat, wanneer we ooit een nieuwe badkamer gaan aanleggen, deze er ongeveer zo uit gaat zien. Minus Jezus en alle heiligen, want er zijn grenzen…..
Tenslotte bezoeken we de Hortus Botanicus van Palermo, die meer botanicus is dan hortus (= tuin) en daarom alleen interessant voor tuinkabouters.
Daarmee is het programma voor vandaag afgewerkt. We zoeven terug naar onze B&B, worden door onze gastvrouw getrakteerd op een ijsje en crashen daarna in de loungebanken op ons balkon.
De foto’s bij dit verhaal zie je hier: http://s208.photobucket.com/user/AnkeFreese/library/Tuinkabouter%20op%20reis/Sicilie/S7
26 Mei 2016 - 18:59
Pa:
Is dit wel een klooster? Ik denk eerder de Efteling.Maar verder een mooie beschrijving, ga zo door.
Groetjes Pa en Ma