07 februari, maandag
Door: Anke
Blijf op de hoogte en volg Anke en Harry
11 Februari 2011 | Nederland, Amsterdam
Er zijn zeker vier soorten duiven, waarvan de grootste ook de merkwaardigste is: met hun lange nekken, kromme snavels en kringen rond de ogen doen ze ons aan gieren denken. Rare combinatie! Er is ook een soort van middelbare grootte, met blauwe oogschaduw en er zijn hele kleintjes, waarvan er gemakkelijk twee in je hand passen.
Het is echter het suikerdiefje (ziet er uit als een kanarie), die ons hart steelt. En ja hoor, ze stelen daarnaast inderdaad ook suiker, met zakje en al. De zoetstof laten ze liggen…..
Nadat we zijn bijgepraat en het resort hebben verkend, nestelen we ons met een sapje op het strand om er de eerste uren niet meer af te komen. Tegen de tijd dat onze velletjes beginnen te sissen, slepen we ons vijf stappen verderop naar het zwembad, op zoek naar schaduw.
Genoeg gedaan voor vandaag: daar de interne klok nog op andere tijden is ingesteld, storten we vroeg in. Nog een snel maal en dan vroeg onder de wol. Pardon, vroeg onder het laken met de airco op halfhoog.